Na sajtu  my-lifecoach.com okupljamo savetnike životnih veština iz širokog opsega problema sa kojima se možete susretati. Njihove tehnike i pristupi su takođe vrlo različiti. U biografijama svih članova možete detaljno videti koje su njihove specijalnosti, pre nego što se odlučite da zatražite pomoć. Čak iako ne odaberete pravog trenera, bilo ko od njih će saslušati Vaš problem i uputiti Vas na kolegu koji bi za Vas bio savršen izbor.

Osim pomoći koju nudimo praktično, pisaćemo o svemu što bi moglo da vas zanima, o aktuelnim i manje aktuelnim “dušobolima” i o “lekovitim” postupcima kojima možete sebi pomoći. Najverovatnije da ćete ponekad kad čitate naše tekstove pomisliti: “Ko da su za mene pisali!”

I bićete u pravu! Pišemo za vas i nadamo se da će to da vam se dopadne. Vezano za to, mogli bi povremeno i da predlažete teme putem kontakt forme.

Šta je life coaching?

Profesija “life coach” ili “trener obuke za život”, “lični trener”, “trener životnih veština”... je još uvek relativno nova veština i razvila se neverovatno brzo tokom poslednjih desetak godina. Nedavna istraživanja u SAD pokazala su da je “coaching” postao najzastupljeniji “kućni posao” u poslednje dve godine.

Dakle, šta je, u stvari, trener životnih veština?

Kako možete da definišete nešto obimno kao što je život, a zatim da se usudite da kažete da postoje treneri životnih veština za ljude? To je opravdano pitanje koje se uvek postavlja. Najbolji način da se objasni šta trener životnih veština radi jeste da se koristi jednostavna definicija: Trener životnih veština, poznavajići proces i sredstva promene, pomaže ljudima da ostvare pozitivne promene u njihovim životima. Ove promene mogu biti u oblasti zdravlja, ličnog razvoja, međuljudskih odnosa, karijere, finansija, emocija, duhovnosti... Važno je napomenuti da nije svaki trener životnih veština vešt u svim oblastima. Većina životnih trenera su specijalizovani u određenim oblastima života.

O-nama

Po definiciji ICF (Internacionalne Coaching Federacije) koučing je “profesionalni odnos koji omogućuje ljudima i organizacijama da postignu izvanredne rezultate u svojim životima, karijeri, biznisu, da poboljšaju produktivnost i kvalitet života”.

Svrha životnog koučinga i ličnog koučinga

Ljudi se obraćaju trenerima životnih veština iz različitih razloga:

- pomoć u usmeravanju karijere

- povećanju uspešnosti u poslu ili zadovoljstva poslom

- poboljšanje odnosa sa porodicom i partnerima

- veštine roditeljstva koje će dobro doći i detetu i roditelju

- spiritualno značenje života

- želja da se „srede“

U koučingu je svrha izvući ono najbolje iz nekoga i omogućiti mu da donese odluke koje će mu poboljšati život, pomoći mu da bude proaktivan umesto pasivan i reaktivan, kreativan u pristupu ostvarivanju svojih ciljeva.